Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vikend u Gorskome kotaru donosi predah za cestare i poziv izletnicima

14.01.2017.

14:07

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon jučerašnjega iznimno kišovitoga, a potom i snježnoga dana, od jutros je u Gorskome kotaru sunčano i vedro. Takve su vremenske prilike ubrzale normalizaciju prometa glavnim cestama goranskog područja te zimskoj službi olakšale i čišćenje cesta do glavnih izletničkih odredišta.

Umjesto najavljivanih 30 do 60 centimetara snijega, u Gorskom kotaru sinoć je palo tek dvadesetak. Mnogo obilnija bila je jučerašnja kiša: Delnice su, sa 78 litara po četvornome metru u 24 sata, bile najkišovitije mjesto u Hrvatskoj.

Sinoć se vremenska situacija na goranskome području smirila te su već sredinom prijepodneva na dionicama autoceste Rijeka - Zagreb kroz Gorski kotar ukinuti zimski uvjeti. Time je, nakon petnaestak sati prekida, njome između priobalja i unutrašnjosti iznova uspostavljen teretni promet kamionima s prikolicama i tegljačima.

Ostale se ceste dodatno čiste i proširuju i na njima se postupna normalizacija prometa očekuje tijekom dana. Najava dvodnevnoga razdoblja bez snijega svakako je dobra pozivnica izletnicima u Gorski kotar. Ukratko, bit će ovo vikend tijekom kojega će cestari dobiti zasluženi predah, a goranski turizam priliku za dodatnom zaradom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.