Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vikend u znaku alkohola, droga, glisiranja i prebrze vožnje!

11.07.2022.

12:16

Autor: Josip Krmpotić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Policija zatekla šestero osoba s drogom, jednog alkoholiziranog, troje u glisiranju i jednog brzinskog rekordera! 

Tijekom vikenda, na graničnim prijelazima Pasjak i Brod na Kupi, sankcionirano je šest osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga - tri državljana Slovenije, dva državljana Italije i jedan državljanin Njemačke. Oni su neovlašteno posjedovali oko 21 g marihuane i 26 grama hašiša i svima su izrečene novčane kazne. 


U našem akvatoriju, puno manje prekršaja...


Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka u akvatoriju otoka Raba zatekli su u prekršaju trojicu stranih državljana na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale glisirali su državljani Austrije, Češke i Njemačke. 


U vožnji je pak najveća brzina od 176 km/h izmjerena u petak oko 10 sati, kod vijadukta Osojnik, na autocesti Rijeka-Zagreb gdje je vozač osobnog vozila zagrebačkih regisarskih oznaka u smjeru Zagreba prekoračio dopuštenu brzinu za malo manje od 70 kilometara.


Najveća koncentracija alkohola od 1,86 promila izmjerena je noćas oko ponoći na području mjesta Gomirje, gdje je policija zaustavila 35-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracija uz vožnju pod utjecajem alkohola. Uz to, vozilu je u travnju istekla prometna dozvola pa su i vozač i vozilo isključeni iz prometa.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.