Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vikend za djecu u Rijeci: četvrti Plesni zbirkus!

17.05.2022.

14:04

Autor: Radio Rijeka

Zbirkus

Zbirkus

Foto: Plesni Zbirkus / Plesni Zbirkus

Ispred riječke Dječje kuće najavljen je četvrti Plesni zbirkus koji će se ovog vikenda održati na nekoliko riječkih lokacija (Dječja kuća, Filodrammatica i Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka).

Plesni zbirkus manifestacija je koja djeci omogućuje da vide kako organizacija manifestacije kao što je festival izvedbenih umjetnosti izgleda iza kulisa, objasnila je ideju festivala Ivana Golob Mihić iz udruge Vijeće mladih Benčić.


Ideja festivala rodila se na nizu radionica, koje su organizatori nazvali Festivalska smišljaonica, a na kojoj su imali „toliko angažiranu i aktivnu djecu“ da su i pokrenuli festival koji ove godine ima svoje četvrto izdanje.


Subota, 21. svibnja donosi izrazito bogat program koji će „rasplesati, razgibati i zabaviti okupljene u i oko Dječje kuće“, najavila je Tajana Josimović iz udruge Prostor plus.


Na programu su četiri predstave i tri radionice. Ujutro u 10 sati u Dječju kuću dolaze klaun Ludek i Mesje Žulee s predstavom „Između krajnosti“, nakon koje će održati i radionicu žongliranja.


Popodnevni dio programa započinje u 17:30 lutkarskom predstavom „Nula“ riječke autorice, inače doktorice matematike, Marije Maksimović koja osim što svojim radom želi popularizirati matematiku želi i „gledatelje naučiti da prihvaćaju druge i same sebe“.


Cijeli program četvrtog Plesnog zbirkusa možete pronaći na internetskoj stranici festivala  gdje možete rezervirati svoje mjesto na predstavi ili radionici.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.