Hrvatski radio

Radio Rijeka

Više letova i bolja usluga na riječkom aerodromu

25.05.2015.

11:12

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zračna luka Rijeka i ove godine nudi vezu s brojnim aerodromima u Hrvatskoj, Europi i Izraelu. Proširen je broj letova hidroavionom te uvedeno 15 novih čartera prema Skandinaviji.

Promet Zračne luke Rijeka je u porastu pa su tako ove godine uspostavljene zračne linije s 25 destinacija u Europi, zatim s Izraelom, a ima i dodatnih 15 čarter-destinacija sa Skandinavijom. Osim toga, Krk je jednom tjedno povezan sa Zagrebom, Osijekom, Splitom i Dubrovnikom, a svakodnevnom hidroavinom s pomorskom lukom Resnik pokraj Splita, Rabom i Malim Lošinjem.

Za sve letove organiziran je prijevoz putnika do i od zračne luke, a autobusi polaze svaki dan sa Slatine u Opatiji, uzimaju putnike na Žabici uz zaustavljanje i u Kraljevici. Osim toga, uređuje se i zgrada Zračne luke Rijeka, za što je predviđeno 135 tisuća eura iz europskih fondova. Sve informacije mogu se dobiti na internetskoj stranici Zračne luke Rijeka i pojedinih zrakoplovnih kompanija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.