Hrvatski radio

Radio Rijeka

Više od 10 tisuća maškara danas će "okupirati" riječki Korzo

03.03.2019.

10:38

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: Virna Baraba / Radio Rijeka

Foto: Virna Baraba / Radio Rijeka

Foto: - / -

36. Međunarodna karnevalska povorka, velika završnica svih karnevalskih događanja, počinje danas u 12 sati, kada će 106 maškaranih grupa s više od 10 tisuća maškara iz cijele Hrvatske i svijeta, popraćenih s više od sto tisuća gledatelja, na čitav dan "okupirati" Korzo i središte grada.

Nakon povorke u 20 sati na Adamićevom gatu, u akvatoriju riječke luke bit će zapaljen Pust u režiji grupe Pom - F - Ri te će se zabava nastaviti na brojnim gradskim lokacijama do ranih jutarnjih sati. 

Svi oni koji neće biti u mogućnosti doći na Korzo moći će izravno prati Međunarodnu karnevalsku povorku na Kanalu Ri, službenim mrežnim stranicama Riječkog karnevala i na YouTubeu. 

I ove godine maškare vraćaju ključeve Grada u ozbiljne ruke Gradonačelnika, ali samo na posudbu do sljedeće godine i novog petog godišnjeg doba - Riječkog karnevala.

Zbog međunarodne karnevalske povorke tijekom dana se kroz centar Rijeke može prometovati samo sjevernim koridorom.

Tako će i autobusi Autotroleja do 23 sata u smjeru zapada kod Titovog trga skrenuti prema sjevernom koridoru. Autobusi u smjeru istoka uobičajenom trasom prometuju do željezničkog kolodvora. Detaljne informacija možete vidjeti na mrežnim stranicama Autotroleja. Od 8 sati prijevoz na svim lokalnim linijama je besplatan.

Foto: Virna Baraba / Radio Fiume

Foto: Virna Baraba / Radio Fiume

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.