Hrvatski radio

Radio Rijeka

Više od 40 vatrogasaca iz PGŽ pomažu stradalima u Petrinji

29.12.2020.

19:15

Autor: Tatjana Sandalj

Petrinja je večeras bez struje i vode, a vatrogasci pomažu i dijeleći vodu iz cisterni (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Petrinja je večeras bez struje i vode, a vatrogasci pomažu i dijeleći vodu iz cisterni (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Foto: - / -

43 vatrogasca s 14 vozila iz PGŽ pomažu stradalima u Petrinji. Nakon što je poslijepodne otišla prva grupa od dvadeset vatrogasaca s opremom i potražnim psima, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković zatražio je dodatnu pomoć za stradale u potresu.

Vatrogasna zajednica PGŽ poslala je svoje komunikacijsko vozilo koje će pomoći jer je pao sustav radio veze u Sisačko-moslavačkoj županiji. Poslana je i autocisterna za prijevoz pitke vode. 

Željeli biste pomoći stradalima u Petrinji i okolici? Mogućnosti provjerite OVDJE.

Zbog velike štete u gradu Petrinji, vatrogasci iz PGŽ pružaju pomoć na terenu, a vatrogascima Rijeke, Opatije, Krka i Raba pridružili su se vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi Jelenja i Cresa - ukupno 43 varogasca s 14 vozila i dva potražna psa.

Načelnik stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac obavijestio nas je da se javlja puno građana koji bi otišli na ispomoć u Sisačko-moslavačku županiju. Zahvaljuje i poručuje da su sve interventne službe na terenu dovoljne i za sada nema potrebe za uključivanje volontera.

Iz Petrinje se u program Radio Rijeke javio zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke Dario Gauš, poslušajte:

Dario Gauš o situaciji u Petrinji, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.