Hrvatski radio

Radio Rijeka

Viškovo u plusu, i dalje najveća općina u Hrvatskoj

18.01.2022.

11:49

Autor: Josip Krmpotić

.

.

Foto: Goran Kovačić / HRT - Radio Rijeka

Općina Viškovo i dalje je nakon objavljenog popisa stanovništva najveća općina u Hrvatskoj u kojoj danas živi 16 015 osoba, što je 1 570 više no 2011. godine.

U programu Radio Rijeke načelnica Općine Viškovo Sanja Udović zaključila je da su kao općina odredili prioritete, koji su ulaganja u nadstandard u predškolskom odgoju i zdravstvu prije svega.


Izračunali su i da u dijete od vrtića do fakulteta ulažu oko 100 tisuća kuna kroz razne oblike, nikada nisu uveli prirez, a rađa im se od 150 do 180 novih stanovnika godišnje.

Ovakav porast nas nije iznenadio pogotovo jer se u Viškovu posljednjih godina rađa od 150 do 180 djece godišnje. Ovi pozitivni demografski pokazatelji govore, prije svega, da Viškovo nema straha za budućnost jer nemamo danas, a nećemo ni imati problema s radnom snagom jer se odgajaju nove generacije radno sposobnog stanovništva.

Sanja Udović

Dodala je kako su ponosni na činjenicu da su dokazali da se i u teškim uvjetima ipak može dobro isplanirati život, rekla je načelnica Općine. Poslušajte razgovor:

razgovor sa Sanjom Udović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.