Hrvatski radio

Radio Rijeka

Viškovo: u rad puštena punionica za električna vozila

23.11.2018.

16:00

Autor: Iva Črnjar Ivančan

ELEN punionica u Viškovu (Foto: HEP)

ELEN punionica u Viškovu (Foto: HEP)

Foto: - / -

Hrvatska elektroprivreda je danas svečano pustila u trajni rad ELEN punionicu za električna vozila u Viškovu, koja je smještena na parkiralištu Milihovo. Punjenje je zasad besplatno, a istodobno je moguće punjenje dvaju vozila.

Na punionici u Viškovu moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, s načinom punjenja AC mode3 type2, i s vremenom punjena ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje na ELEN punionicama je zbog razvojne faze projekta trenutno besplatno, ali je moguće identifikacijom standardiziranim beskontaktnim karticama, koje omogućavaju siguran početak i završetak punjenja za sve vlasnike električnih vozila. Dodatne informacije svi korisnici mogu dobiti putem e-mail adrese elen@hep.hr.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon više od 50 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima. Osim suradnje s gradovima i postavljanja javne infrastrukture dostupne građanima, HEP radi i na rješavanju međugradskog prometa. Na autocestama i cestama interaglomeracije planira se postavljanje mreže brzih i ultrabrzih punionica, a te aktivnosti već se sufinanciraju kroz EU fondove.

ELEN punionicu u Viškovu u trajni rad su pustili Domagoj Vego, zamjenik voditelja Tima za eMobilnost HEP grupe, i Sanja Udović, načelnica Općine Viškovo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.