Hrvatski radio

Radio Rijeka

Viškovo ujedinjeno: Ovakvu Marišćinu više nećemo trpjeti!

20.10.2018.

09:23

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Ovakvu Marišćinu nećemo trpjeti! Pitanje je kako smo je i do sada trpjeli, rekla je na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Viškovo načelnica Sanja Udović. Odbor za prostorno i urbanističko planiranje Viškova od vijeća traži hitno zatvaranje Marišćine ili konačno saniranje neugodnih mirisa.

Na sjednicu je pozvan direktor "Ekoplusa", no umjesto njega došao je jedan od rukovoditelja, inženjer Boris Banić. Vijećnici su ga zasuli pitanjima, a najviše ih je zanimalo može li im reći hoće li i kada s odlagališta otpada prestati smrad. Rekao je da je svježe obavljena sanacija te da ona još traje. Neugodni mirisi trebali bi se daljnjim postupcima potpuno ukloniti, najavljuje Banić.

Ispred zgrade vijećnice Općine Viškovo okupilo se uoči sjednice tridesetak prosvjednika - mještana i članova Kriznog Eko-stožera Marišćina. Žele da smrad konačno prestane. Ovo je treći, ali i zadnji prosvjed, rekla je pokretačica prosvjeda Marina Graton Gulin. "Tražimo zatvaranje Marišćine jer se u kazete baca sve. Otpad se ne odvaja. Smrad se širi i dalje", govori Gulin i dodaje da mještani inzistiraju na zatvaranju pogona - bilo do otklanjanja problema, bilo trajno. 

Poslušajte izjave Borisa Banića i Marine Graton Gulin:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.