Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vjekoslav Bakašun: "Ma ča stalno mi spominješ mojih 90 let...!?"

25.08.2019.

14:52

Autor: HRT - Radio Rijeka

Vjekoslav Bakašun (Foto: arhiv)

Vjekoslav Bakašun (Foto: arhiv)

Foto: - / -

Dr. sc. Vjekoslav Bakašun doktor je znanosti, specijalist epidemiologije, primarijus koji je svoj dugogodišnji radni vijek proveo u Zavodu za javno zdravstvo i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Živi u Kostreni, u Svetoj Luciji i 89 godina mu je tek.

"Znate, dragi judi, ima oneh emisiji za ke ti onako baš pride teplo oko srca", rekao je Mario Lipovšek Battifiaca danas na početku radijskega Obeda. "Kad imaš gosta ki je onako inspirativan i čim ga vidiš si misliš - neka se mane karti tako poslože, jer je inspiracija kako živeje, kakov je život imel, koliko je toga pasal i kako shvaća život dan danaska", nastavio je Mario najavljivati legendarnoga dr. Vjekoslava Bakašuna.

Vjekoslav Bakašun autor je brojnih knjiga o Kostreni i njezinim žiteljima, osnivač, član i predsjednik brojnih udruga, pokretač i dugogodišnji aktivist društvenog života u Kostreni. Dr. Bakašun zaista ima mnogo toga za ispričati, bogat ispunjen i aktivan život vodi i danas kada je već odavno u mirovini - ali ne miruje. Ne propustite poslušati današnju emisiju "Na obedu":

Na obedu: Vjekoslav Bakašun, pripremio Mario Lipovšek Battifiaca

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.