Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vjerske zajednice grada Rijeke na blagdanskom susretu

20.12.2016.

13:54

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predblagdansko primanje za predstavnike svih vjerskih zajednica koje djeluju u Rijeci, nakon punih 8 godina, ponovno je danas priredio gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima u Salonu Grada Rijeke.

To je bila i prilika za razgovor, druženje i prisjećanje svega što se događalo u godini na izmaku, kao i za čestitke za nadolazeće blagdane Božića i Nove godine. "Mi uvijek imamo dobru suradnju s Gradom i osjećamo tu dobru volju da nam Grad u granicama svojih mogućnosti uvijek izlazi ususret u onome što je doista važno i potrebno. Vidim da je to iskustvo i predstavnika drugih vjerskih zajednica", rekao je nadbiskup riječki, monsignor Ivan Devčić.

Pastor Baptističke crkve u Rijeci Giorgio Grlj poručio je da mu je drago što je lijepa tradicija susretanja obnovljena. "Iako smo ostali zapanjeni činjenicom da je prošlo osam godina otkad smo se zadnji put ovako vidjeli. Na ovom mjestu je prije dvadeset godina, 1996., počeo riječki ekumenski pokret, susretanje, prepoznavanje, suradnja među kršćanskim crkvama u Rijeci, i od tada već kontinuirano djelujemo kao Ekumenski odbor. Zato su susreti uvijek jamstvo da se iz toga može roditi nešto lijepo i dobro, pa vjerujem da je tako i današnji susret", kaže Grlj.

Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.