Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vlada pokušava ubrzati projekt LNG terminala na Krku

20.07.2017.

13:59

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radimo sve da se ubrza provedba projekta LNG terminala na Krku, rekao je nakon sjednice Vlade premijer Andrej Plenković. Zbog povjerljivosti teme, ne znaju se detalji Vladina zaključka, no radi se o odluci povezanoj s novcem za projekt.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade jedna od točaka bio je zaključak u vezi s projektom terminala za ukapljeni prirodni plin na Krku. Kako se radi o točci koja nosi oznaku "povjerljivo", nisu poznati detalji toga zaključka, osim da se radi o odluci povezanoj uz financijska sredstva.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je kako može reći da Vlada radi "sve pretpostavke da se ubrza realizacija tog projekta koji je važan ne samo za jačanje položaja Hrvatske na energetskoj karti Europe, nego i za druge zemlje srednje Europe i za ubrzanje cijelog projekta za koji smo dobili sredstva od strane Europske komisije, i to su pretpostavke da se ide u tom smjeru".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.