Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vladimir Rončević: Mila još čeka transplantaciju, ali je stabilno

29.08.2019.

11:44

Autor: HRT

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Vladimir Rončević, djed malene Mile Rončević, djevojčice koja boluje od akutne mega-kario-citne leukemije te se liječi u Philadelphiji, potvrdio je na konferenciji za medije da još čekaju transplantaciju. Dogodio se neočekivani zastoj, no ono najbitnije - Mila je stabilno.

Djed bolesne Mile Rončević obratio se medijima iz zagrebačkog Novinarskog doma. Iz Zaklade Nora Šitum, s računa namijenjenog Mili dosad je uplaćeno 4 milijuna i 779 tisuća kuna. Dio novca je dodijeljen anonimno.

Već tih dana kako je akcija krenula, Milini mama i tata pokušali su da se akcija "Svi za Milu" pretvori u "Mila za sve" i pokrenuli osnivanje istoimene zaklade.

"Mila je trenutno stabilno, sada je realizirana Zaklada što je svakako dobra vijest pa ću o tom pitanju nastojati pričati kroz djelovanje ove Zaklade. Svi koji su uključeni u rad Zaklade su volonteri, a da će poslovanje biti potpuno javno. Dosadašnji načini prikupljanja humanitarnih pomoći za djecu daleko su od idealnog bez obzira je li se novac prikupljao na privatne račune ili račune zaklada. Moramo imati situaciju da onaj koji donira novac, riječ je o stotinama tisuća dobrih ljudi, zna u čije ruke taj novac ide i zašto, odnosno da se novac koristi na pravi način.", rekao je Vladimir RončevićU Zakladi Mila za sve zato je okupljen tim medicinskih profesionalaca i volontera.

"Nadamo se da će to biti osnova na kojoj će se izgraditi još puno lijepih priča", dodaje Rončević koji se svima zahvalio na donacijama.

Mario Ćuk, predsjednik Upravnog odbora Zaklade, istaknuo je da će kroz ovu Zakladu pokušati ugrađivati ta dobra djela u našu djecu, u ono najvrjednije ono što imamo.

"Želimo Hrvatsku držati i održati u zajedništvu za našu djecu. Držat ćemo se principa da u Zakladi odlučujemo ponajprije kao ljudi, kao roditelji, kao oni koji se također mogu naći u takvoj situaciji. Ovdje smo da pružimo nadu i kad se čini da nade nema. Ovdje smo za sve one koji misle da ne postoji zadnja šansa. Jedini interes bit će djeca i njihovo zdravlje", dodaje Ćuk.

Dragan Primorac je istaknuo da tim stručnjaka ima misiju da najizvrsnije što postoji u području medicinskih i bio-medicinskih znanosti bude na raspolaganju onima koji su najpotrebniji. Izvrsnost i stručnost je ono što ima Hrvatska.

Podsjetimo, Mila Rončević je ovog proljeća s roditeljima otputovala na liječenje u bolnicu Children’s Hospital of Philadelphia nakon velike akcije za prikupljanje novca za njeno liječenje kojoj se odazvala cijela Hrvatska.

Za njeno liječenje skupljeno je oko 40 milijuna kuna, puno više nego je bilo potrebno. Mila se već mjesecima u SAD-u liječi od akutne megakariocitne leukemije.

Galerija
Foto: Pixsell, Foto: -/-
Foto: Pixsell, Foto: -/-Foto: Pixsell, Foto: -/-Foto: Pixsell, Foto: -/-Foto: Pixsell, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.