Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vodosprema Senjsko i novi krak vodovoda - sve gotovo do kraja godine

31.05.2018.

14:31

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Skori dovršetak izgradnje nove vodospreme Senjsko, za nemali dio stanovnika Grada Vrbovskog, bit će dodatno jamstvo pri redovitoj opskrbi pitkom vodom. Njezin kapacitet zadovoljavat će dvodnevne potrebe korisnika vezanih uz vrbovštansko izvorište Ribnjak.

Prema procjenama, vodosprema je investicija vrijedna 5,2 milijuna kuna. Suvremena tehnologija za kondicioniranje vode dodatno će jamčiti njezinu ispravnost. 

O važnosti nove vodospreme Senjsko uvjerljivo svjedoče podaci: vodosprema od 650 kubika gradi se u neposrednoj blizini izvorišta Ribnjak s kojeg se opskrbljuje gotovo 85 posto stanovništva područja Grada Vrbovskog.

"Ona je nama posebno važna, ima li se u vidu podatak da su naše dosadašnje vodospreme imale 150 kubika", ističe gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Rezimirajući vrijednost postojećeg gradonačelnik najavljuje i dodatna ulaganja u kvalitetu opskrbe pitkom vodom: gradit će se novi vodovod od izvorišta Ribnjak do buduće vodospreme.

"Kako vodosprema već ima priključak iz postojećeg rezervoara, mogla bi biti u funkciji već krajem lipnja. Izgradnju novog kraka vodovoda očekujem do kraja godine, a njegova je procijenjena vrijednost 2,2 milijuna kuna", zaključuje Mufić.

Bude li tako, ova godina će za Grad Vrbovsko završiti velikim razvojnim iskorakom u vodoopskrbi, a on je potaknut uspješnom natječajnom kandidaturom projekta jer se izgradnja financira potporama fondova Europske unije i Hrvatskih voda. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.