Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:48 / 06.11.2019.

Autor: Nenad Lučić

Vodostaji rijeka u Gorskome kotaru opadaju; promet se odvija nesmetano

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Nakon što su jučer obilne oborine u Gorskom kotaru prouzročile rast vodostaja rijeka te popratne probleme vremenske su prilike danas povoljnije i situacija se normalizirala, a promet se odvija nesmetano.

S kolnika ceste koja uz gornji tok Kupe povezuje područja gradova Delnica i Čabra voda se između naselja Brod na Kupi i Zamost povukla u riječno korito i tom se dionicom promet iznova odvija nesmetano. Jučer poslijepodne i sinoć dosta je posla bilo za dio goranskih vatrogasaca, no od ranojutarnjih sati nije bilo novih poziva na intervenciju.

Govoreći o jučerašnjem nevremenu i njegovim posljedicama, koje, srećom, nisu velike predsjednik Mjesnog odbora Bron na Kupi Davorin Klobučar kaže: "Kupa je prekrasna, ali nepredvidiva rijeka i sinoć se izlila na dio cestovnih kolnika, ali je, srećom, njezin vodostaj vrlo brzo počeo opadati. Poplavilo je nekoliko podruma i vrtova, no veće štete nije bilo. Naši su vatrogasci u par navrata morali intervenirati te ispumpavanjem vode pomagati nekolicini stanovnika, čiji su podrumi bili poplavljeni. Danas je situacija potpuno drugačija i situacija se potpuno normalizirala". Poslušajte:

Klobučar: Goranski vodostaji opadaju, pripremio Nenad Lučić