Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vojko Obersnel zadovoljan i ponosan na riječke SDP-ovce

11.06.2018.

12:48

Autor: Josip Krmpotić

Vojko Obersnel pred novinarima posljednji put kao predsjednik GO SDP Rijeka (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Vojko Obersnel pred novinarima posljednji put kao predsjednik GO SDP Rijeka (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Vojko Obersnel, nakon osam godina, neće biti Predsjednik Gradskog dobora SDP-a u Rijeci. Subotnji izborni dan na scenu će lansirati novo lice. Obersnel podršku ne daje nikome, ponosan je na broj kandidata i uvjeren da će riječki SDP i dalje biti drukčiji od drugih.

Svim članovima, bivšem predsjednik u Vladi Šepčiću, svima koji su pomagali da ostvarimo - dosta i hvala! Sretan sam što za predsjednika imamo dva, za potpredsjednike tri, a za članove predsjedništva čak 12 kandidata. To mi daje nadu da smo na dobrom putu, govori tako Vojko Obersnel nakon osam godina predsjedavanja riječkim ogrankom SDP-a. 

"Riječki SDP se nikad nije ustručavao reći što misli o bilo kojoj temi, koliko god te teme ponekad škakljive bile u političkom životu", ustvrdio je. 

A u tom i onom stvarnom životu, Obersnel je posebno zadovoljan nekim detaljima. Ističe: spasili smo i na put oporavka doveli riječku brodogradnju, gradskim obveznicama izgradili Bazene Kantrida, dokapitaliziran je Energo, uspjela nam je kandidatura grada za EPK, dugo kritizirana odluka o kupnji "Galeba" sad je postala apsolutno razumljiva jer ćemo za godinu dana imati brod muzej, uveli smo građanski odgoj, kontrirali smo - i to žestoko - tzv. organizatorima tzv. referenduma i sve vidljivijoj konzervativnoj revoluciji...

"Zadovoljan sam i ponosan na riječke SDP-ovce što su uvijek znali vrlo jasno reći NE takvim idejama i po ne znam koji put dokazali taj otvoreni duh Rijeke i spremnost zaštite ljudskih prava, bez obzira o čijim se pravima radilo: o manjinama, ženama, LGBT zajednici ili bilo kojoj drugoj", zaključuje Obersnel.

Stanjem u stranci Vojko Obersnel nije zadovoljan pa onda ni predsjednikom. Ta ga funkcija ne zanima, a zasad ga ne zanima ni što će biti i kamo će krenuti kad mu kroz tri godine prestane mandat gradonačelnika, nakon 20 i sitno godina. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.