Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:22 / 04.03.2018.

Autor: Hina

Vojska i dalje pomaže otklanjati posljedice snježnog nevremena

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Pripadnici Oružanih snaga RH u subotu su od jutarnjih sati pomagali otklanjati posljedice snježnog nevremena na nekoliko lokacija u Lici i u Gorskom Kotaru, a najviše posla bilo je u Delnicama. Vojnici su čistili i odvozili snijeg iz grada.

Na čišćenju snijega na nerazvrstanim prometnicama između Jošana i Udbine, u Lici, od jutra je bilo angažirano šest pripadnika s dva radna stroja te u Gračacu osam pripadnika s tri radna stroja. Osim toga, šest pripadnika s tri stroja bila su angažirana i u Donjem Lapcu.

Najveći broj pripadnika OS RH, njih 45, s dva radna stroja i dva samoistovarivača, bilo je na području Delnica gdje su bili angažirani na čišćenju i odvozu snijega s hangara i oko tvrtke Palfinger. Nakon toga je šest pripadnika OS RH s dva samoistovarivača i jednim utovarivačem u Delnicama nastavilo s čišćenjem i odvozom snijega iz grada, izvijestili su iz MORH-a. 

Pripadnici Oružanih snaga RH s radnim strojevima i vozilima angažirani su od četvrtka, 22. veljače, na otklanjanju posljedica snježnog nevremena tamo gdje je prema procjenama nadležnih civilnih institucija to najpotrebnije i sukladno odluci potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.