Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vojska i danas pomaže komunalnim službama Grada Delnica

24.02.2018.

15:16

Autor: Nenad Lučić, Vladimir Jurić

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Slabljenje oborina danas je samo djelomično olakšalo posao cestarskim i drugim službama na otklanjanju posljedica koje je proteklih dana u Gorskom kotaru prouzročio obilan snijeg. Vremenske neprilike su na više od 80 sati goranskim područjem prekinule odvijanje teretnog prometa kamiona.

Vojska i danas pomaže komunalnim službama Grada Delnica, a pomoć Goranima pruža i Primorsko-goranska županija. 

Za  vozače tegljača i teretnih vozila sa priključnim vozilima  organiziran je konvoj koji je u 14.30 sati krenuo starom cestom za Zagreb iz smjera Rijeke prema Delnicama u trajanju od 45 minuta po njegovu prolasku i biti će propušten konvoj i u suprotnom smjeru također u trajanju od 45 minuta.

Normalizaciju teretnog prometa teških kamiona kroz Gorski kotar i danas je na autocesti Rijeka – Zagreb od Delnica do Kikovice onemogućavao olujni vjetar, kaže voditelj Tehničke jedinice autoceste u Delnicama Valentin Crljenko.

Za razliku od teretnog, još jutros se kroz Gorski kotar normalizirao autobusni promet, a pri normalizaciji života u Delnicama, kaže gradonačelnik Ivica Knežević, i danas pomažu pripadnici Hrvatske vojske. 

Oni rade na opasnim križanjima, s obzirom da su visine snijega takve da u grožavaju sigurnost prometa te prolazak kroz križanja, a radi se i na proširivanju prometnica  kako bi se osigurala minimalna sigurnost pješaka u odnosu na vozila, jer se jedni i drugi moraju kretati prometnicom.

A kako je u Delnicama jutros visina snijega iznosila 153 centimetra, uz vojsku i komunalni službe, na javnim je radovima angažiran dodatni broj ljudi.   

Kako bi Gorani lakše premostili snježne probleme, župan Zlatko Komadina je u goranskom naselju Gerovo tijekom poslijepodneva sazvao sjednicu Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

Poslušajte javljanje Vladimira Jurića sa sjednice Stožera civilne zaštite PGŽ te prilog Nenada Lučića:

 

Galerija
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.