Hrvatski radio

Radio Rijeka

Volim svoju županiju: Najviše glasova fotografiji Davorina Jurkovića

12.04.2021.

13:00

Autor: Hina

Dio najbolje fotografije natječaja Volim svoju županiju (Foto: Davorin Jurković / Facebook HZŽ)

Dio najbolje fotografije natječaja Volim svoju županiju (Foto: Davorin Jurković / Facebook HZŽ)

Foto: - / -

Fotografija laneta, uhvaćena objektivom Davorina Jurkovića iz Primorsko-goranske županije, osvojila je najviše glasova na foto natječaju Volim svoju županiju na koji je pristiglo gotovo 2.700 fotografija.

Jurkovićeva fotografija premoćno je, sa 7.800 lajkova na Facebooku, odnijela pobjedu na šestom natječaju kojim se promoviraju ljepote hrvatskih krajeva, objavila je Hrvatska zajednica županija (HZŽ), organizator natječaja na kojem su mogli sudjelovati profesionalni i fotografi amateri.

Jurković je rođen u Rijeci, a živi u Liču, u općini Fužine, po zanimanju je inženjer prometa, slobodno vrijeme najčešće posvećuje fotografiji. Već je sudjelovao na nekoliko natječaja, dobitnik je domaćih i međunarodnih priznanja.

Na foto natječaju Volim svoju županiju, najbolje se fotografije biraju u dvije kategorije - prema glasovima putem društvenih mreža i ocjeni stručnog žirija. 

Proglašenje pobjednika po županijama, očekuje se krajem travnja.

Zaključno s ovogodišnjim, na foto natječaj Volim svoju županiju, oko 4.500 autora proteklih je godina prijavilo 13. 363 fotografije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.