Hrvatski radio

Radio Rijeka

Volonteri su važna društvena mreža!

23.09.2020.

11:13

Autor: Tatjana Sandalj

Ilustracija: Udruga SMART

Ilustracija: Udruga SMART

Foto: - / -

U više od 140 aktivnosti volontirat će se tijekom ovogodišnje akcije Hrvatska volontira koja traje do 26. rujna. Slogan ovogodišnje kampanje je "Važna društvena mreža". Gdje sve možete volontirati u Primorsko-goranskoj županiji?

Slogan kampanje Hrvatska volontira podsjeća da je volontiranje oblik umrežavanja kojim se često rješavaju bitna društvena pitanja, ali istovremeno podsjeća koliko volontiranje donosi pojedincu kao način zbližavanja s drugima u okruženju.

Ove godine, potaknuti pandemijom koronavirusa žele naglasiti važnost uključivanja u volontiranje i odati priznanje volonterima koji pomažu u specifičnim problemima koji nastaju zbog pandemije, a više o primjerima dobre prakse možete pronaći na Youtube kanalu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva OVDJE.

Tijekom kampanje Hrvatska volontira u Primorsko-goranskoj županiji organizirano je tridesetak aktivnosti, a o svima njima, kao i o tome kako bilo kada tijekom godine volontirati u PGŽ, možete doznati u Udruzi za razvoj civilnoga društva SMART ili OVDJE.

Gdje volontirati u kampanji i zašto uopće volontirati govori Marta Hauser iz Udruge SMART, poslušajte:

Volontiranje je dobro za svih i sve, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.