Hrvatski radio

Radio Rijeka

Volosko: Napokon se održava "Klape va Mandraće"

12.09.2020.

14:04

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Nel Pavletic / PIXSELL

Foto ilustracija: Nel Pavletic / PIXSELL

Foto: - / -

Tradicionalna i omiljena manifestacija "Klape va Mandraće" napokon je dočekala svoje održavanje, a nakon odgoda zbog koronavirusa i lošeg vremena. Danas, s početkom u 20 sati, klapska će pjesma biti savršena glazbena kulisa za one koji dođu u Volosko.

Sukladno vremenima u kojima živimo i poštivanju epidemioloških mjera, klape će zapjevati na različitim lokacijama, a capella, bez ozvučenja i u prirodnom ambijentu, a Volosko i jest savršen ambijent. Bit će to vrsna glazbena kulisa za posjetitelje koji će tako moći šetati Voloskom i uživati u klapskoj pjesmi. Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupit će (uz naziv klape piše vrijeme nastupa te lokacija):

20:00 - 20:15 Mali mul - muška klapa Kastav
20:20 - 20:35 Mandrać - ženska klapa Porto Re(Kraljevica)
20:40 - 20:55 Veli mul - ženska klapa Volosko
21:00 - 21:15 Mandrać - muška klapa Mirakul (Veprinac)
21:20 - 21:35 Mali mul - ženska klapa Kastav
21:40 - 21:55 Mandrać - muška klapa Škrljevo


Volosko je samo po sebi doista posebno i inspirativno mjesto, a klape će, vjeruje organizator, oplemeniti "cijelu sliku" subotnje večeri. To je sedamnaesto izdanje ovog popularnog festivala, a organizator se nada da će već ono naredno biti upravo onakvo na kakvo smo odavno naviknuli. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.