Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vožnja bez vozačke dozvole: ne samo mladost-ludost

30.07.2015.

11:51

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Usred sezone više je vozila na prometnicama, a ovih dana prometna policija imala je dosta posla s vozačima bez vozačkih dozvola. Jedna takva noćas, oko 2 sata, na području Ćunskog u blizini Malog Lošinja doživjela je i prometnu nesreću.

18-godišnja hrvatska državljanka upravljala je osobnim vozilom marke Porsche bez položenog vozačkog ispita. Kretala se u smjeru Nerezina, ulaskom u zavoj izgubila je kontrolu nad vozilom, izletjela izvan kolnika, udarila u betonski stup ograde, vozilom probila zaštitnu žičanu ogradu maslinika te se prevrnula na bočnu stranu. Radi pružanja liječničke pomoći prevezena je u KBC na Sušaku.

Vožnjom bez vozačke ne bave se samo mlađahni vozači. Na području Baške i Malinske zatečeni su vozači osobnih vozila Golf, starosti 59 godina i Renault, starosti  65 godina, bez vozačkih dozvola.

Jedan mlađahni vozač bez dozvole upustio se i u bedozvoljenu berbu smilja. Na području mjesta Merag na otoku Cresu policija je zatekla dvojicu hrvatskih državljana, starosti 20 i 21 godine s ukupno 170 kilograma smilja u osobnim vozilima gospićkih registracijskih oznaka, pakirano u 17 vreća. Policija je utvrdila da su smilje neovlašteno brali 28. i 29. srpnja na području otoka Cresa, a uz to je 20-godišnjak upravlja osobnim vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.