Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko: bivši restoran Risnjak mogao bi postati dom za starije osobe

18.10.2019.

11:01

Autor: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Grad Vrbovsko (Foto: Pixsell)

Grad Vrbovsko (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Grad Vrbovsko će uskoro s poduzećem PIK Rijeka sklopiti kupoprodajni ugovor, vrijedan 70 tisuća eura, te postati vlasnik nekad vrlo popularnog, a danas zatvorenog restorana "Risnjak" u Severinu na Kupi.

Takvu je odluku većinom glasova, jučer predvečer usvojilo Gradsko vijeće, a time ova goranska lokalna samouprava nastavlja praksu kupovine zapuštene poduzetničke imovine, kako bi, privlačenjem investitora ili vlastitim ulaganjima, u tim nekretninama iznova potaknula gospodarske ili neke druge aktivnosti.

Kako se radi o objektu izgrađenom na zemljištu, koje je bivšim vlasnicima nacionalizirala komunistička vlast, od njihovih je nasljednika zatražena suglasnost za skidanje zabilježbe o povratu oduzete imovine. Restoran "Risnjak" u Severinu na Kupi, nekada je bio popularno odmorište uz staru cestu Rijeka–Zagreb, no u budućnosti bi mogao imati potpuno drugačiju namjenu, kaže gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

"U planovima, vezanim uz "Risnjak" trenutačno je najaktualnije razmišljanje o izgradnji doma za starije osobe. Moguće je da se s vremenom ta priča pretvori u nešto drugo, poput zdravstvenog turizma, uzme li se u obzir nadmorska visina, blizina rijeke Kupe te povoljnija klima nego u drugim dijelovima gradskog područja", najavljuje gradonačelnik.

"Ovisno o tome što će nam nuditi europski natječaji, na to ćemo se prijaviti, ali ponajprije moramo imati imovinu u svome vlasništvu, kako bismo mogli računati na novac Europske unije", zaključio je Mufić. Poslušajte izjavu:

Gradsko vijeće Vrbovsko, pripremio Nenad Lučić

Gradsko vijeće Vrbovskog većinom je glasova podržalo kupnju još jedne zamrle poduzetničke nekretnine, kako bi joj se pronašlo novu namjenu (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Gradsko vijeće Vrbovskog većinom je glasova podržalo kupnju još jedne zamrle poduzetničke nekretnine, kako bi joj se pronašlo novu namjenu (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.