Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko: dobra volja za još bolje buduće suradnje

01.07.2022.

15:54

Autor: Nenad Lučić

Lokalni suživot zahvaljujući dogovorima i dobroj volji

Lokalni suživot zahvaljujući dogovorima i dobroj volji

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Deveta je obljetnica ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a nju su i ove godine, na drvenom mostu graničnog prijelaza Blaževci – Sodevci, članovi izaslanstva Grada Vrbovskog proslavili sa susjedima iz slovenske Općine Črnomelj.

Dobro danas za još bolje sutra

Dobro danas za još bolje sutra

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Pritom je obostrano istaknuto kako se ovakvi susreti uz rijeku Kupu u Gorskom kotaru događaju s razlogom, jer je dosadašnja prekogranična suradnja dviju lokalnih jedinica potaknula državna tijela da više ulažu u infrastrukturu tog dijela pograničnog područja. 


Zajedništvom je obnovljen drveni most preko Kupe, a zajednička je želja župana Općine Črnomelj Andreja Kavšeka i gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića što skoriji ulazak Hrvatske u Schengen, u čemu najprije vide dodatni poticaj razvoju turizma. 


Popravak drvenog mosta, naglasio je župan Kavšek, rezultat je dobre suradnje između lokalnih čelnika, jer da su prepustili rješenje nadležnima s državnih razina taj posao još uvijek ne bi bio završen. "Sve to činimo zbog ljudi, jer mi koji živimo ovdje uz rijeku Kupu, bit ćemo najsretniji kada na tom području više neće biti graničnih zapreka", rekao je župan. 


Promjena graničnog režima, vjeruje gradonačelnik Mufić, pridonijet će nastojanjima da kroz provedbu budućih, zajedničkih projekata prostor uz granicu postane ugodnije mjesto za život i da se na taj način osigura ostanak ljudi. "Ključ rješenja jest u tome da ovaj dio pograničja postane turistički razvijeniji, jer to doista zaslužuje", naglasio je gradonačelnik. 


Poslušajte izjave:

O susretu na granici

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.