Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko: Hoće li stara kuća u središtu grada uskoro postati novi hotel?

29.05.2020.

10:21

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Grad Vrbovsko je radi poticanja obnove gospodarstva dosad kupio niz zapuštenih poduzetničkih nekretnina i pokušao za njih naći ulagače, a sada je najavljena i mogućnost prodaje jednog od stambeno-poslovnih objekata u vlasništvu lokalne samouprave.

Za zgradu u gradskom središtu postoji zainteresirani kupac i mogući ulagač, rečeno je na sjednici Gradskog vijeća. Njezina početna vrijednost je procijenjena na 901 tisuću, a Grad Vrbovsko je ne planira prodavati za manje od pola milijuna kuna.

"Potencijalni investitor želi ulagati u uređenje hotela s tri ili četiri zvjezdice. Smatram da bi takva investicija za Vrbovsko bila jako dobra", rekao je vrbovštanski gradonačelnik Dražen Mufić.

Dođe li do prodaje objekta, lokalna samouprava će morati stambeno zbrinuti ljude koji u njemu trenutačno stanuju i imaju status zaštićenih najmoprimaca. "Oni su se i pisanim putem očitovali kako prihvaćaju preseljenje na druge adrese, što će im osigurati Grad Vrbovsko", naglasio je Mufić. Poslušajte izjavu:

Mufić o ulaganju u novi hotel u Vrbovskom, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.