Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko: kreće energetska obnova policijske postaje i gradske uprave

06.06.2019.

17:11

Autor: Nenad Lučić

Načelnik PU PG Dizdar, gradonačelnik Vrbovskog Mufić i direktor Jukić-DAM Danijel Jukić potpisali su ugovor o radovima (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Načelnik PU PG Dizdar, gradonačelnik Vrbovskog Mufić i direktor Jukić-DAM Danijel Jukić potpisali su ugovor o radovima (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U Vrbovskom će do iduće zime, uz procijenjeno ulaganje od 3,7 milijuna kuna, biti dovršena energetska obnova zajedničkog objekta policijske postaje i gradske uprave, a ugovor o izvedbi toga posla je u četvrtak potpisan s tvrtkom Jukić–DAM iz naselja Otok.

Kroz uštede energije, isplativost investicije lokalne samouprave i Ministarstva unutarnjih poslova trebala bi se potvrditi i financijski vratiti tijekom narednih deset godina.

Ovo je prvi projekt, od njih 26 koje je Ministarstvo unutarnjih poslova prijavilo iz Programa energetske obnove objekata javne namjene, za koji je potpisan ugovor. Zbog cjelodnevnog boravka policije u objektu, zadovoljstvo razinom najavljenih ušteda izrekao je načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar: "Nadam se da ćemo već iduće zime moći bilježiti energetske uštede od otprilike 54 posto", naglasio je.

Grad Vrbovsko brojem projekata energetske obnove javnih zgrada prednjači u Gorskom kotaru. Gradonačelnik Dražen Mufić podsjetio je da su već odradili dječji vrtić i napravili projektnu dokumentaciju za zgradu gradske knjižnice i suda, onu županijskih ureda te dvije stambene zgrade. "Prema procijenjenoj vrijednosti možemo govoriti o ukupnoj vrijednosti projekata od oko 15 milijuna kuna", naglasio je Mufić. 

Poslušajte izjave:

Energetska obnova Vrbovsko, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.