Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko: Obnova gradske uprave i policijske postaje

15.10.2018.

13:48

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Gradska uprava i policijska postaja Vrbovsko nalaze se u istoj zgradi, a ministarstvo unutarnjih poslova i lokalna samouprava će, uz sudjelovanje ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, u energetsku obnovu toga objekta zajedno uložiti 3,7 milijuna kuna.

Riječ je o prvom takvom obliku suradnje u Republici Hrvatskoj. Ugovor o zajedničkom ulaganju jutros su u Vrbovskom potpisali gradonačelnik Dražen Mufić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Na gradskoj upravi u Vrbovskom dosad je izmijenjen dio stolarije, no danas potpisani ugovor najavljuje znatno opsežnije radove i posljedično nemale energetske uštede, kaže gradonačelnik Dražen Mufić te pridodaje: "Sada slijedi energetska obnova vanjske ovojnice, odnosno fasade, grijanja te dijela stolarije koji dosad nije izmijenjen. Ujedno će se postojeća rasvjeta objekta zamijeniti led rasvjetom. Nakon svega očekujemo da će razina energetskih ušteda dosegnuti 54 posto, a mijenjamo i ogrjevni energent te s lož ulja prelazimo na sječku. Na ovom području imamo drvnu industriju, što jamči da če sječke biti u dovoljnim količinama."

Ministar unutarnjig poslova Davor Božinović ističe, u objekte policije godinama se nije ulagalo dovoljno, a provedba zajedničkih ulaganja s lokalnom samoupravom jedan je od boljih načina da se postojeće stanje mijenja. "To je zapravo najbolji pokazatelj koliko jedni drugima trebamo. Naime, kada bi cijeli teret pao na Ministarstvo unutarnjih poslova, teško da bismo u jednoj godini obnovili više od nekoliko objekata. Ovako smo ipak za energetsku obnovu uspjeli prijaviti dvadeset i šest objekata, a cilj nam je obnoviti i podići kvalitetu rada svih policijskih postaja u Republici Hrvatskoj."

Radovi na energetskoj obnovi zajedničkog objekta policije i gradske uprave u Vrbovskom započinju na proljeće i bit će izvedeni tijekom iduće godine.

Poslušajte:

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.