Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko: potpisani ugovori o restoranu u Kamačniku i obnovi vodovoda

30.06.2020.

15:57

Autor: Nenad Lučić

Vrbovsko (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Vrbovsko (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Grad Vrbovsko danas je sklopio dva razvojno značajna ugovora: o koncesiji i ponovnom otvaranju restorana u izletištu Kamačnik te o obnovi cjevovoda od vodospreme Senjsko do Stare Sušice i njegova povezivanja s trasom regionalnoga goranskog vodovoda.

Prvi je ugovor sklopljen s tvrtkom Jarun Ideja, a njime je najavljeno koncesijsko preuzimanje i ponovno otvaranje restorana u izletištu Kamačnik, pa posjetitelji tog lokaliteta ni ove turističke sezone neće biti uskraćeni za ugostiteljski dio ponude.

Drugi je ugovor vrijedan 6,7 milijuna kuna te s 85 posto udjela financiran europskim potporama, a rezultirat će novim razvojnim pomacima u opskrbi pitkom vodom.

Naime, nakon prošlogodišnjeg dovršetka vodospreme Senjsko, od nje će do naselja Stara Sušica biti obnovljen    postojeći cjevovod. Ovim zahvatom te povezivanjem tog cjevovoda na trasu regionalnoga goranskog vodovoda bit će dodatno podignuta razina kvalitete i sigurnosti opskrbe vodom u tom dijelu područja Grada Vrbovskog, kaže gradonačelnik Dražen Mufić.  

"Pritom moram istaknuti da naša voda za piće ima iznimno visoku razinu ispravnosti, čemu je pridonijela prošlogodišnja izgradnja vodospreme Senjsko i moderno tretiranje vode koja se isporučuje stanovništvu na upotrebu", naglasio je gradonačelnik. Poslušajte izjavu: 

Mufić o ugovoru za cjevovod u Vrbovskom, pripremio Nenad Lučić

Potpisivanje ugovora o novim ulaganjima u vodoopskrbu Grada Vrbovskog (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Potpisivanje ugovora o novim ulaganjima u vodoopskrbu Grada Vrbovskog (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.