Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko se razvija ulaganjem u gospodarstvo, turizam i vodoopskrbu

15.03.2017.

14:33

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Usvojenim zakonima i poreznim reformama niti jedna od dosadašnjih državnih vlasti nije prepoznala teškoće i potrebe Gorskog kotara, naglasio je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na jučer predvečer održanoj svečanosti povodom Dana Grada Vrbovskog.

Unatoč problemima, lokalna samouprava je proteklih godina potaknula niz ulaganja u vodoopskrbu i turizam. Vrbovštanski gradonačelnik Dražen Mufić posebno je ponosan na neposredan angažman Grada, koji je kupnjom nekretnina pridonio pronalaženju kvalitetnih ulagača u obnovu i razvoj Drvne industrije Vrbovsko te peradarske tvrtke Sljeme.

"U prostore drvne industrije Vrbovsko tvrtka Cedar iz Kastva dosad je uložila 450 milijuna kuna, a zaposleno je 270 radnika", govori Mufić. Dodaje da se za dvije lokacije bivše tvrtke Sljeme izrađuju projekti, a nakon njihovoga dovršetka očekuje se početak izgradnje kogeneracijskoga postrojenja Senjsko 1 te obnova peradarske proizvodnje na lokalitetu Senjsko 2. Za treću lokaciju iščekuje se kupac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.