Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko: što se događa u gradskom vijeću?

30.11.2016.

09:15

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnici Grada Vrbovskoga sinoć su usvojili prijedlog proračuna za iduću godinu, koji iznosi oko 37,5 milijuna kuna. Iznova su morali izglasati sve točke dnevnoga reda sjednice, s početka listopada, koju je na zahtjev predsjednika Vijeća Ministarstvo uprave ovih dana proglasilo nezakonitom.

Poziv za poništenu sjednicu Gradskoga vijeća Vrbovskoga predsjednik Šejn Brinjak nije potpisao, niti joj je predsjedao, a kao razlog zbog kojega se ona, uz potpis dijela vijećnika, ipak održala navodi samovolju gradonačelnika Dražena Mufića. Stvari se, kaže Brinjak, temeljito izvrću i tumače na krivi način te se manipulira odlukama. "Opet obmane i bahatost i to je već prevršilo svaku mjeru", rekao je Brinjak.

Suprotno tome, Mufić tvrdi da je predsjednik Vijeća, osim rada toga tijela, pokušao blokirati i hitno donošenje odluke o kanidaturi važnoga vodoopskrbnog projekta na europske fondove te smatra kako zbog toga treba snositi posljedice i biti smijenjen. Pita se treba li Vrbovskome čovjek koji je pokušao blokirati rad vijeća, koji ne želi sazvati sjednicu kada je ona potrebna za napredak grada. Nakon ove sjednice Mufić će Brinjaku uručiti zahtjev vijećnika za smjenom. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.