Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko: u prvoj fazi bolji uvjeti rada udrugama

21.07.2021.

13:57

Autor: Nenad Lučić

Grad Vrbovsko zgradu namijenjenu lokalnim udrugama planira preurediti u sportsko-turistički objekt (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Grad Vrbovsko zgradu namijenjenu lokalnim udrugama planira preurediti u sportsko-turistički objekt (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Sanacija zgrade sportske namjene pored gradskog nogometnog igrališta, vrijedna oko 857 tisuća kuna, još je jedan u nizu radova koji su tijekom ovoga ljeta pokrenuti na području Grada Vrbovskog. Ugovor o početku šestomjesečnog posla u srijedu je potpisan s izvođačima.

Iz gradske uprave najavljuju kako će time biti realizirana tek prva od tri planirane faze građevinskih zahvata na spomenutom objektu. Njome će, osim nogometom klubu, kvalitetniji uvjeti za rad biti osigurani i nizu drugih udruga s područja Grada Vrbovskog.

U zgradu se dugoročno planira uložiti oko 3,5 milijuna kuna. Kada taj iznos preko natječajnih prijava bude osiguran i radovi izvršeni, Vrbovsko bi, osim prostora za lokalne potrebe, trebalo dobiti i smještajni objekt sportsko-turističke namjene, istaknuo je gradonačelnik Dražen Mufić.

"Bude li odgovarajućih natječaja planiramo u objektu urediti nekoliko soba kako bi sportski klubovi te ostali sportaši iz drugih sredina u Vrbovsko mogli dolaziti na pripreme. Zato se nadam da ćemo novim i većim ulaganjima krenuti zatvarati tu sportsku cjelinu, kako bi u grad privukli i spomenutu kategoriju gostiju", rekao je Mufić. Poslušajte:

Mufić o ulaganjima u razvoj sportske infrastrukture, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.