Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrdoljak očekuje suradnju sa sindikatima

16.05.2013.

17:32

Autor: Olga Mandić / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako se pola države diglo na noge zbog Zakona o strateškim investicijama, misleći valjda da nam je namjera sve pokrasti, ostajemo pri tome da je zakon dobar, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na susretu sa studentima riječkog Ekonomskog fakulteta.

Konzultacije s Bruxellesom su u tijeku, a do ljeta će Zakon ući u saborsku proceduru, najavio je ministar Ivan Vrdoljak koji je sa studentima podijelio svoja razmišljanja o investicijama u funkciji gospodarstva.

Uvodno je napomenuo kako neće govoriti o konkretnim ulaganjima nego o njihovoj strukturi i mjerama koje Vlada poduzima da se promijene negativni trendovi. Na upit u kojoj je fazi privatizacija riječkog Brodogradilišta 3. maj, ministar je odgovorio da su pregovori vrlo teški, ali da se nada uspješnom okončanju privatizacije.

Ni pregovori sa sindikatima, u jeku štrajkova i najava obustava rada, nisu nimalo lagani, no ministar vjeruje u mogućnost dogovora:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.