Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrhunac epidemije gripe: u PGŽ jednak broj oboljelih, KBC zabranio posjete

01.02.2018.

15:32

Autor: Tatjana Sandalj

Foto ilustracija: Pixabay

Foto ilustracija: Pixabay

Foto: - / -

Od pojave gripe u Hrvatskoj je zabilježeno 22 835 oboljelih, a proteklog je tjedna broj novih slučajeva bio veći nego tjedan ranije. U Primorsko-goranskoj županiji je situacija malo drugačija - u zadnjem tjednu siječnja zabilježen je gotovo isti broj oboljelih kao tjedan prije.

Zbog pojave više slučajeva potvrđene influence u pacijenata koji su hospitalizirani u KBC-u Rijeka, a na preporuku Povjerenstva za bolničke infekcije, od jučer je uvedena zabrana posjeta bolesnicima. Također, pacijenti u kojih je potvrđena gripa smještaju se u zasebne sobe, javili su iz riječkoga KBC-a. (T.P.Č.)

Epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Dijana Lakošeljac govori da je protekloga tjedna, zaključno s 28. siječnja, zabilježena 1178 osoba oboljela od gripe. 

U tome zadnjem tjednu je broj novoprijavljenih bio 401, gotovo isto kao i tjedan ranije. Stoga, tumači Lakošeljac, teško je prognozirati, ali pretpostavlja da će taj vrhunac ovogodišnje epidemije gripe potrajati još koji tjedan, a onda će broj oboljelih početi padati. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.