Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrhunac opatijskog karnevala: balinjere su spremne!

30.01.2016.

20:32

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Balinjerada već 33 godine na opatijske ulice dovodi tisuće gledatelja i stotine sudionika utrke vozila na balinjerama. I ove godine u Balinjeradu će se moći uključiti i posjetitelji Opatije zahvaljujući programu nazvanom Taxi Balinjerada.

Vrhunac ovog vikenda, ali i čitavog opatijskog karnevala, dogodit će se u nedjelju, 31. siječnja. Od 10 sati će glavnom opatijskom ulicom roštati metalni ležajevi neobičnih vozila znanih kao karići i monopatini. Kolonu predvodi pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule.

Zahvaljujući Taxi Balinjeradi svi zainteresirani gosti će tijekom treninga, od 10 do 12 sati, sjesti na jedan od karića i sami osjetiti jedinstvenu i neponovljivu atmosferu utrke.

Službena utrka počinje u 12 sati, a nakon utrke trasom će se spustiti lokalne karnevalske grupe. U zabavnom dijelu programa nastupit će Dule i Bonaca, Le Salpe, Salty Tails te Mustafi. Žiri "Za lepo videt" odabrat će i proglasiti i ove godine Miss Balinjerade i najljepša merikanska vozila koja očekuju vrijedne nagrade.

Po završetku Balinjerade održat će se mimohod lokalnih karnevalskih grupa i Kukalka, jedinstvena verzija alke, koju Opatijskih kukala održavaju na morskim konjićima u moru na opatijskoj Slatini.

Parkiranje na svim javnim površinama besplatno je subotom i nedjeljom do kraja siječnja, a sve o posebnoj regulaciji prometa zbog Balinjerade možete doznati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.