Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrhunski chefovi krajem rujna u Mošćenicama

09.09.2021.

13:59

Autor: Dora Vujnović

Mošćenice (Foto: Vladimir Jurić / HRT -Radio Rijeka)

Mošćenice (Foto: Vladimir Jurić / HRT -Radio Rijeka)

Foto: - / -

Kroz interpretaciju 6 ikoničkih namirnica liburnijskog kraja, čakavsku poeziju, sliku, teatar i glazbu, 15 chefova udruge JRE Hrvatska za svoje će goste u nedjelju, 26. rujna, prirediti novi doživljaj za pamćenje, najavljeno je danas u Mošćenicama.

JRE (Jeunes restaurateurs) Talent Passion događanja najekskluzivnija su zbivanja u organizaciji Udruge mladih chefova i vlasnika restorana Hrvatke. Samo jednom godišnje chefovi JRE restorana Badi, Boba, Boškinac, Draga di Lovrana, Dubravkin put, Foša, Monte, Navis, Pelegrini, Pergola, Plavi podrum, San Rocco, Vila Ariston, Zigante, Zijavica kuhaju uživo i kreiraju spektakl uvijek u novom konceptu i na novoj lokaciji.

Nakon Muzeja prekinuti veza, baroknog dvorca Miljana, bivše tvornice perja te secesijskog paviljona riječke Ribarnice, chefovi će kuhati u starom kamenom gradu Mošćenice i plaži Mošćeničke Drage. Na jedinstveni način povezat će šest povijesnih lokacija sa šest ikoničkih namirnica liburnijske baštine.

"Kuhat ćemo na slovo B kao BROSKVA, na slovo J kao JEDNOGODIŠNJE ŽIVOTINJE, na slovo Č kao ČEŠNJAK, zatim G kao GRAHORICE, pa M kao MASLINA, i grleno R kao RIBA, svakako plava, a mala ili ne, vidjet ćemo", najavljuju chefovi.

Uz vina biranih vinarija, čakavsku poeziju, teatar, sliku i glazbenu pratnju renomiranih umjetnika Zvjezdana Ružića i Lele i Joea Kaplowitza, JRE će 26. rujna gostima pružiti još jedan jedinstveni doživljaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.