Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrijedna donacija OŠ "Pećine": pomagala za učenje za djecu oštećenog vida

18.12.2016.

14:36

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U humanitarnoj akciji "Za njihov pogled", za djecu oštećenoga vida, Osnovnoj školi "Pećine" uručena je vrijedna donacija didaktičkih pomagala. Donirane su multisenzorne didaktičke igračke, među kojima su zidna premetaljka, magnetni labirint, igra ravnoteže i taktilna karta svijeta.

Riječ je o pomagalima koja pružaju mogućnost interakcije putem igara, a darovao ih je Rotary klub Rijeka. Prostor škole želi se opremiti opremom koja će pridonijeti uključenosti djece s teškoćama vida te utjecati na razvoj perceptivno-motoričkih vještina kod djece s teškoćama u razvoju, ali i kod djece bez takvih teškoća.

Zajednička uporaba opreme pozitivno će utjecati na međusobno druženje svih učenika. Osnovna škola "Pećine" među prvima je počela uključivati djecu s teškoćama u razvoju u redovni sustav odgoja i obrazovanja. Provode se programi rane intervencije i uključenosti, pri čemu su igra i didaktička pomagala kojima se služe od izuzetne važnosti za razvoj njihovih socijalnih vještina. 

U igre su uključena i djeca bez teškoća u razvoju koja se na taj način senzibiliziraju na stanje svojih prijatelja i vršnjaka, čime se postiže zajedništvo u svim aspektima svakodnevnog života. Javlja Larissa Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.