Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrijeme je za Vrijeme i 15. Festival znanosti!

19.04.2017.

14:12

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Petnaesti Festival znanosti u Primorsko-goranskoj županiji je u Brodu na Kupi, na Rabu, u Opatiji i u Rijeci. Gotovo 150 događanja je na programu od 24. do 29. travnja i to za sve uzraste publike, a tema je Vrijeme.

Znanost će biti i na riječkom Korzu, na štandu će biti dostupni leci sa svim detaljima programa, a ne želite li čekati program je već dostupan na internetskoj stranici www.festivalznanosti.hr.

Festival znanosti 2017. bit će otvoren u riječkoj gradskoj vijećnici, u ponedjeljak 24. travnja, u 11 sati, a sat kasnije u istom prostoru bit će održana tribina Udruge Universitas na temu "Bit će sunce ko ne bude daž". Uvodničar je Ivan Novak

Velik dio riječkog programa ove godine odvijat će se u bivšem skladištu Exportdrva na Delti u kojem je postavljena izložba "Divovi Patagonije" festivalskog suorganizatora, Prirodoslovnog muzeja u Rijeci.

Izdvajamo utorak, 25. travnja i Otvoreni dan sveučilišnih odjela za biotehnologiju, fiziku, informatiku i matematiku koji nudi pedeset predavanja, radionica, izložbi i prezentacija.

Između nekoliko izložaba izdvajamo "Spektri", postav posvećen svjetlosti. Centar za promociju nauke iz Srbije je izložbu priredio prije dvije godine uz UNESCO-vu Međunarodnu godinu svjetlosti, a izložba će biti postavljena u zgradi Exportdrva.

Što su na temu Vrijeme radili u dječjim vrtićima predstavit će u četvrtak 27. travnja, tristotinjak vrtićara okupit će se na Delti od 10 sati, a u petak 28. travnja će projekte na istu temu, na Filozofskom fakultetu u kampusu, predstaviti učenici sedam osnovnih i četiri srednje škole.

Festival znanosti bit će u Voloskom u četvrtak, petak i subotu. Uz 160. obljetnicu rođenja Andrije Mohorovičića Društvo za sport i rekreaciju na moru organiziralo je predavanje, radionice, dječju predstavu i šetnju užim centrom Voloskog.

Kako u kratkom radijskom vremenu najaviti 150 događanja s temom Vrijeme? Poslušajte razgovor s predsjednicom organizacijskog odbora Vedranom Mikulić Crnković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.