Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vukorepa: Uskoro počinju radovi na najskupljoj cesti u Hrvatskoj

22.09.2020.

12:00

Autor: Josip Krmpotić

Foto: arhiv

Foto: arhiv

Foto: - / -

Hrvatske ceste počele su pripremne radove za početak gradnje državne ceste D 403, koja će se od čvora Škurinje na riječkoj obilaznici do kontejnerskog terminala na Brajdici protezati na 3,5 kilometra. Kad počinju radovi pitali smo ravnatelja Lučke uprave Rijeka Denisa Vukorepu.

Ima razloga za optimizam, kaže ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa najavljujući skori početak službenih radova na novom, vrlo skupom projektu.

Cesta D 403 će, od čvora Škurinje na riječkoj obilaznici do novog Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala u riječkoj luci, a na nešto manje od tri kilometra, imati tunele, viadukte, podvožnjake i nadvožnjake.

Gradnja, navodno, najskuplje ceste trenutno u Hrvata koštat će oko 70 milijuna eura, a rok za izgradnju je tri godine.

Gradit će je isti konzorcij koji se već iskazao na Brajdi: GP Krk, Euro asfalt iz Bosne i Hercegovine te slovenski Kolektor.

Nakon Pelješkoga mosta, cesta D 403 je najveća infrastrukturna investicija u Hrvatskoj pa je razumljivo da se o njoj dosta govori. O svemu više ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukoreopa, poslušajte:

Denis Vukorepa: Postajemo prva kontejnerska luka na Sjevernom Jadranu, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.