Hrvatski radio

Radio Rijeka

Whiteheads za riječki doček Nove godine: "Rock and roll je stil života!"

29.12.2018.

15:00

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Franjo Žilić

Foto: Franjo Žilić

Foto: - / -

Na Kafe Radio Rijeke svratili su riječki rokeri iz grupe Whiteheads. Ne svi, samo dva člana - Davor Tolja i Damir Komnenović. Riječ je o riječkom bendu, generacijski šarolikom; žive rock and roll i broje šest članova i članica.

Whiteheadsi su osnovani 2015. u okviru udruge LP Rock, a neki članovi grupe su bivši članovi (i utemeljitelji) poznatih grupa iz 70-tih i 80-tih godina, na primjer, Vrijeme i zemlja, Xenia i Denis & Denis. 

Na pitanje zašto im se bend zove po poznatom industrijalcu i izumitelju riječkog torpeda Robertu Whiteheadu, Tolja i Komnenović kažu da je bio idealan spoj: "Pa, mi imamo ovako osebujne sijede kose i brade, a uz to htjeli smo naglasiti riječki identitet", komentiraju gosti.

Nedavno su ostvarili kontakt s Peterom Whiteheadom - prapraunukom Roberta Whiteheada, a on je s velikim oduševljenjem došao u Rijeku i prisustvovao koncertu. "Budući da Peter živi na Bahamima, nadam se da će se neki naš album zvati 'Live from Bahamas', kroz smijeh govori Tolja.

"Vrijeme ide, ali energija i volja su tu i dalje. Ma, mi smo mladi, mi živimo drugu mladost. U bendu ipak izdvajamo najaktivnijega člana, koji nekako najviše gura, a to je najmlađi - gitarist Ivan Komnenović. Možda zato što je najmlađi",  govore Davor i Damir. 

"Za doček Nove godine sviramo u 00.15h, taman iza vatrometa i čestitanja. Bit će isključivo rokerski repertoar, veselo i plesno" složili su se naši gosti.

Rekli bismo - pravi riječki doček.

Poslušajte zanimljiv razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.