Hrvatski radio

Radio Rijeka

WiFi u riječkim autobusima: probno za početak

29.03.2017.

12:38

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

KD Autotrolej pokrenuo je pilot projekt besplatne WiFi usluge za putnike u autobusima na linijama javnog gradskog prijevoza. Probno, usluga je trenutno dostupna u tri nova zglobna, plava autobusa na plinski pogon, a građani ih mogu prepoznati po karakterističnim naljepnicama.

KD Autotrolej testira nekoliko tehnologija mobilnog interneta s ciljem da vožnju javnim gradskim prijevozom učine ugodnijom.

Ovisno o tehnologiji koja se testira u autobusima Autotroleja, besplatni WiFi ima kapacitet između 40 i 60 istovremenih pristupa internetu preko mobilne podatkovne mreže koristeći LTE tehnologiju spajanja pri brzinama do 300 Mbit/s.

Pri spajanju na WiFi mrežu u autobusima građanima je ponuđeno ispunjavanje kratke ankete o njihovom zadovoljstvu i viđenju potrebe za bežičnim pristupom internetu u javnom gradskom prijevozu.

Pilot projekt trajat će tri mjeseca tijekom kojih će se, osim usluge besplatne WiFi mreže za građane, testirati i neke druge tehnologije koje se oslanjaju na pristup internetu, a omogućavaju digitalnu transformaciju putničkog iskustva u autobusima riječkog gradskog prijevoznika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.