Hrvatski radio

Radio Rijeka

WRC Croatia Rally ove godine stiže i na Platak

29.03.2022.

13:12

Autor: Neva Funčić

Croatia Rally

Croatia Rally

Foto: - / Platak.hr

Popularno automobilističko natjecanje WRC Croatia Rally prvi puta stiže i u Primorsko goransku županiju. Utrka će se kroz pet županija voziti od 21. do 24. travnja, a brzinski ispit na Platku najavljen je u subotu 23. travnja.

Croatia Rally na Platku

Croatia Rally na Platku

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov i predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallya Danijel Šaškin potpisali su 340 tisuća kuna vrijedan ugovor o suradnji. Utrku prate milijuni ljudi diljem svijeta i prigoda je to za pokazati raznolikost i ljepotu našeg kraja, ovog puta Platka, rekla je Peršić Živadinov.


WCR Croatia Rally ove godine okuplja 66 vozača, od najboljih svjetskih posada do mladih nada, koji u četvrtak 21. travnja počinju utrku u Zagrebu. Potom se vozi kroz Karlovačku županiju, a u subotu, 23. travnja, rally seli na Platak. Poslijednji dan se vozi po Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji.


Vozači će 23.4. iz pravca Karlovca stići do Gornjeg Jelenja, odakle se vozi cestom kroz šumu uz mali dom na Platku do velikog parkirališta, gdje će biti većina publike. Potom se trka nastavlja nizbrdo, do spoja s glavnom cestom.


No samo je sigurna utrka dobra, poručuju organizatori te pozivaju gledatelje da dođu na vrijeme, jer će cesta dva sata prije utrke biti zatvorena. S Grobničkog polja će biti organiziran autabusni prijevoz za gledatelje. Prva vožnja će startati u 10 sati i 9 minuta , a druga vožnja u 17 i 42 minute, rekao je direktor utrke Željko Štefanić.


U organizaciji je oko dvije tisuće ljudi, utrka se snima sa 156 kamera, a prenosi u više od 150 zemalja. Šaškin je izvijestio kako su ugovor s organizatorom WRC, svjetskog rally prvenstva, potpisali i za iduće tri godine, pa očekuju da će ljepote Hrvatske i u budućnosti biti dostojno predstavljene. Poslušajte izjave:

Šaškin i Štefanić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.