Hrvatski radio

Radio Rijeka

Za buduće srednjoškolce u PGŽ 88 programa, ali u dva razreda manje

25.04.2016.

12:58

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U srednjim školama Primorsko-goranske županije sljedeće će godine biti 2928 upisnih mjesta, što je za otprilike dva razredna odjela manje nego lani. Maturijada će i ove godine biti humanitarna i bez organiziranoga koncerta.

Pod motom Kamo dalje? na riječkom Korzu će se 25. svibnja predstaviti sve srednje škole Primorsko-goranske županije, najavila je županijska pročelnica za školstvo Edita Stilin. U 125 razrednih odjela u 30 škola kojima je Županija osnivač budućim srednjoškolcima nudit će se 88 obrazovnih programa.

Gotovo polovina od ukupno 2928 upisnih mjesta, 47 posto, odnosi se na strukovne škole, po četvrtina je u gimnazijama i obrtničkim školama, za umjetnička zanimanja predviđeno je tri posto, a za učenike s teškoćama rezervirano je 26 mjesta u razredima, odnosno jedan posto. Upisnih mjesta ove je godine 70 manje nego lani, kada je popunjeno 91 posto mjesta.

Za one koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje, maturijada će i ove godine biti humanitarna. Maturanti će prikupljati namirnice za Socijalnu samoposlugu, a punoljetni će u organizaciji Crvenoga križa moći darivati krv. Organiziranog koncerta nema. U suradnji s Novim listom već je objavljen godišnjak maturanata.

Poslušajte što je pročelnica Edita Stilin rekla o upisima u prve razrede srednjih škola:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.