Hrvatski radio

Radio Rijeka

Za obitelj Šimić prikupljeno 200 tisuća kuna - deložacija spriječena

08.05.2015.

14:46

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući donacijama iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva te grupi podrške obitelji Marka Šimića s Viškova, prikupljeno je gotovo 200 tisuća kuna kako bi se spriječila njihova deložacija.

Problem Markove supruge Alise, koja uz troje djece 24 sata mora skrbiti o suprugu, i dalje nije riješen. Marko je zbog moždanog udara u komi, no Alisa ne može od države dobiti status njegovateljice, a ne može ni na posao. Dio njihovih teškoća ipak je riješen - deložacije neće biti jer je dobrovoljnim prilozima prikupljen novac za dugovanje banci, rekao je odvjetnik Miroslav Vitaljić koji obitelji Šimić pomaže besplatno.

"Uspjeli smo postići dogovor s bankom, taj dogovor se izvršava i smatram da će se izvršiti u rokovima i suglasno dogovoru do sredine srpnja. Iako ćemo mi ovo uspješno završiti, ostaje pitanje što s drugim ljudima koji su u ovako teškim situacijama."

Teško bolesnih osoba ili onih koji imaju rijetke bolesti u Hrvatskoj nema više od 1 posto, tvrdi Vitaljić. "To za malu sredinu kao što je naša država podrazumijeva da se zakoni trebaju hitno mijenjati. Društvena solidarnost je visoka, ali državna solidarnost nije. Nek izvole mijenjati zakone, nek izvole pomoći ljudima", zaključuje Vitaljić.

Najavljen je i dobrotvorni koncert za obitelj Šimić koji će se održati 28. lipnja na Viškovu, a nastupit će, među ostalima, Jole, Giuliano te Mario Lipovšek Battifiaca. Ulaz je slobodan uz dobrotvorni prilog. Poslušajte izjavu odvjetnika Miroslava Vitaljića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.