Hrvatski radio

Radio Rijeka

Za rad bolnice u Lopači i Dječjeg doma Tić osam milijuna kuna

09.03.2016.

13:50

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za rad Psihijatrijske bolnice Lopača u proračunu Grada Rijeke osigurano je nešto više od sedam milijuna kuna, a Dječji dom Tić dobiva oko milijun kuna. Ugovore o tome s riječkim su gradonačelnikom potpisali ravnatelji dviju ustanova.

Psihijatrijska bolnica Lopača za rad dobiva sedam milijuna i 202 tisuće kuna. Tim će se novcem financirati troškovi smještaja i liječenja korisnika bolnice po socijalnim kriterijima, dio plaća i materijalnih troškova ustanove. Također će se energetski obnoviti fasada paviljona B, rekao je v. d. ravnatelj bolnice u Lopači Neven Ivanović.

Dječji dom Tić u kojem pružaju pomoć zlostavljanoj i zanemarivanoj djeci iz gradskoga proračuna dobiva milijun i 112 tisuća kuna. Koristit će ih za dio plaća zaposlenika i materijalne troškove te razne besplatne programe socijalne i psihološke pomoći zlostavljanoj i zanemarivanoj djeci i mladima, te onima bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi. U posljednjih pet godina usluge Tića trebala su 3423 korisnika kroz poludnevni boravak, savjetovanje ili stručne radionice, kaže ravnateljica Tamara Žakula Desnica.

Ravnatelji dviju ustanova potpisali su ugovor o financiranju s gradonočelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom. Poslušajte što su tom prigodom izjavili:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.