Hrvatski radio

Radio Rijeka

Za riječki hospicij Grad izdvaja 200 tisuća kuna

31.03.2016.

13:20

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ravnateljica hospicija "Marija Krucifiksa Kozulić" Daniela Orbanić, potpisali su danas ugovor o godišnjem sufinanciranju ustanove u iznosu od dvjesto tisuća kuna.

Riječki hospicij jedini je zasad u Hrvatskoj u kojem se bolesnicima u terminalnoj fazi besplatno pruža smještaj i adekvatna njega. Osnovan je prije tri godine, a financiraju ga riječka nadbiskupija, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka. "Razgovaram s puno ljudi i mnogih njih ima različite primjedbe na mnoge stvari, ali nikada nisam dobio nikakvu informaciju, niti pisanu, niti usmenu, da obitelji korisnika hospicija nisu zadovoljne. Dapače, uglavnom u superlativima pričaju o toj ustanovi", rekao je prilikom potpisivanja ugovora riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. "Nema sumnje da je misao vodilja svih koji su bili uključeni u realizaciju bila - biti bližnji bolesnom čovjeku i njegovoj obitelji", istaknula je Daniela Orbanić. Poslušajte izjave:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.