Hrvatski radio

Radio Rijeka

Za studij fizike u Rijeci sve veći interes mladih

30.11.2015.

13:04

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci danas je Otvoreni dan. Glavni je cilj privući srednjoškolce da upišu studij fizike, ali i predstaviti javnosti što se sve događa iza vrata učionica, laboratorija i praktikuma u Kampusu.

Ovo nije prvi put da Odjel za fiziku građanima otvara svoja vrata. Slične akcije prošlih godina za rezultat su imale povećan interes mladih za studije koje nude, tako da je tijekom upisa u tekuću akademsku godinu bilo više kandidata nego mjesta predviđenih upisnom kvotom.

U današnjem programu održavaju se različite radionice, zainteresirani srednjoškolci, studenti i ostali građani mogu razgledavati praktikume i laboratorije, a velik je interes izazvala i predstava za djecu. Na pitanja zainteresiranih odgovaraju studenti i profesori Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, rekao je voditelj Otvorenoga dana Darko Mekterović.

Jedna od njih je i Marina Bakarić, studentica treće godine. Za svoj se studij zainteresirala sudjelujući u Ljetnoj školi fizike. Kaže da nije lagano upisati studij: treba dobro napisati maturu, ali tko je zaista zainteresiran - "upast" će. Poslušajte što smo zabilježili na Odjelu za fiziku: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.