Hrvatski radio

Radio Rijeka

Za uređenje onkologije još 320 tisuća kuna, završetak u rujnu

29.06.2015.

13:10

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radovi na uređenju dnevne bolnice Klinike za radioterapiju i onkologiju u Rijeci složeniji su od očekivanoga, pa je uz produljenje roka završetka Primorsko-goranska županija osigurala i dodatni proračunski novac. Još novca usmjereno je i u sport.

Do završetka radova na vili Gorup, dnevna onkološka bolnica smještena je na prvi kat glavne bolničke zgrade, na prostor Klinike za internu medicinu.

Primorsko-goranska županija izdvojila je još 320 tisuća kuna za dodatne radove na obnovi Klinike za radioterapiju i onkologiju riječkog KBC-a te za nabavu nemedicinske opreme. Obnova vile Gorup u kojoj je smještena Klinika počela je u siječnju ove godine i bilo je predviđeno da radovi budu gotovi za četiri mjeseca. 

No, zbog starosti zgrade pojavili su se izvanredni radovi i troškovi, a rok za završetak produljen je do jeseni, izvijestila je zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić. Iz prošlogodišnjega županijskog proračuna za uređenje onkologije preneseno je tri milijuna i 560 tisuća kuna.

I u sport je iz županijskog proračuna usmjereno dodatnih 300 tisuća kuna: čak 200 tisuća ide Atletskom savezu za uređenje nove staze, a 30 tisuća za poboljšanje uvjeta rada Streljačkog kluba Lokomotiva, prvakinje Snježane Pejčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.