Hrvatski radio

Radio Rijeka

Žaba Snješko pobjednica 41. Žabarske noći u Lokvama

30.04.2017.

08:33

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Lokvama je sinoć održana 41. Žabarska noć. Pobijedila je Zagrepčanka Snježana Matijević sa žabom Snješko. Ovogodišnji je program Žabarske noći umjesto dva trajao jedan dan, a kao novitet osmišljen je i žabarski sajam domaćih proizvoda.

Zagrepčanka Snježana Matijašević sa žabom Snješko pobjednica je sinoćnjega natjecanja u žabljim skokovima, koje je održano tijekom Žabarske noći u Lokvama. U konkurenciji je bilo 25 sudionika. Zbroj pobjedničkih nastupa iz dvije od tri serije iznosio je 180 centimetara. Snježani je ovo bio prvi nastup, iako već 15, 20 godina razmišlja o dolasku.

"Ne mogu vjerovati da je moja žaba Snješko pobjedila. Osjećaj na natjecanju je jako dobar zato što ne čujete što ljudi oko vas govore, već ste koncentrirani na skok svoje žabe", govori pobjednica. Na poslijepodnevno dječje natjecanje odazvalo se čak 84 mališana, a pobjednik je, nakon uzbudljive završnice, bio Dino Tićak iz Lokava sa žabom Pila Krila.

Organizacijom 41. Žabarske noći Općina Lokve je jučer još jednom dokazala zbog čega je i na početku petoga desetljeća postojanja, zanimljivo natjecanje u žabljim skokovima među najpopularnijim turističkim događanjima Gorskoga kotara. Odluka da se dva natjecateljska programa održe u jednom danu, temeljni je, no ne i jedni novitet ove godine, kaže direktorica Turističkoga ureda u Lokvama Đurđa Malnar.

"Žabarskim sajmom privukli smo ljude iz raznih dijelova Hrvatske te im omogućili da ovdje prezentiraju svoje proizvode. U funkciju smo stavili i turistički vlak, koji je vozio goste do naših izletničkih atrakcija - Golubinjaka i spilje Lokvarke", govori Malnar. Kraće, ali sadržajno bogatije događanje opravdalo je, čak i nadmašilo očekivanja, smatra lokvarski načelnik Toni Štimac: "Žabarska noć ima novi smjer i treba ga održati." Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.