Hrvatski radio

Radio Rijeka

Žabarska noć: u napetoj završnici tijesno pobijedila žaba Jimmy

28.04.2019.

10:09

Autor: Nenad Lučić

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Željka Šarčević Grgić iz Klane i žaba Jimmy pobjednice su natjecanja u žabljim skokovima na Žabarskoj noći, koju je po 43. put sinoć organizirala Turistička zajednica Općine Lokve. Neizvjesnost oko konačnog rasporeda na vrhu ljestvice trajala je do samoga kraja.

Naime, čak su tri sudionice trokružno natjecanje okončale istim ukupnim rezultatom, pa su o naslovu odlučivale duljine pojedinačno najuspješnijih skokova. Osim pobjednice, razloga za zadovoljstvo imaju i organizatori jer je nedavna rekonstrukcija Doma kulture u Lokvama omogućila bolju posjećenost.

"Ove godine smo dosegnuli rekord posjećenosti, i mjesta u domu bila su rezervirana danima prije manifestacije. Ove godine nam se prijavilo 35 natjecatelja, najduži je ovogodišnji skok bio 70 centimetara, no to nije ni blizu rekordu svih Žabarskih noći od 130 centimetara!", kaže djelatnica Općine Lokve Đurđa Malnar 

Gotovo upola kraće od te duljine sinoć je doskočila žaba Jimmy, no i to je bilo dovoljno da u izjednačenoj završnici svoje natjecanje pobjedom privede kraju Željka Šarčević Grgić, inače načelnica Općine Klana.

"Nisam nikad dosad bila na ovoj manifestaciji i moram priznati da je zaista zanimljivo jer tijekom natjecanja napetost traje od prvog do posljednjeg kruga. Naravno da sve to održava natjecateljski adrenalin dok se ne zbroje rezultati tri kruga, i to je odličan osjećaj", kaže debitantica Šarčević Grgić.  

Odlično se i bez natjecateljskog adrenalina sinoć osjećao kolega pobjednice, načelnik Općine Lokve Toni Štimac, zbrajajući uz Žabarsku noć vezane smještajne rezultate u turizmu. 

"Sa Žabarskom noći tradicionalno započinje i naše Žabarsko turističko ljeto, i može se reći da su nam ovih dana svi smještajni kapaciteti puni. Ove godine imamo dosta Slovenaca, Istrijana, dakako gostiju iz Primorja, ali i Zagreba", kaže Štimac.  

Nakon subotnje velike, danas se, u nedjelju, već 26. godinu u nizu održava mala Žabarska noć, namijenjena djeci. Javlja Nenad Lučić:

Žabarska noć, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.