Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zabrana napuštanja županije mjesta prebivališta

23.12.2020.

12:01

Autor: Neva Funčić

Policija na punktovima diljem Hrvatske vrši provjeru dokumenata (Foto: Marin Tironi / PIXSELL)

Policija na punktovima diljem Hrvatske vrši provjeru dokumenata (Foto: Marin Tironi / PIXSELL)

Foto: - / -

Od danas je na snazi zabrana napuštanja županije mjesta prebivališta. Odluka o propusnicama ne odnosi se na osoblje nužno za održavanje prometa, dnevne migracije zaposlenih u službama zdravstvene zaštite, dostavu lijekova, komunalno ili opskrbu plinom i strujom.

Isto tako ne ova mjera ne odnosi se niti na zaštitarske službe, novinare, pacijente, putovanja na posao i s posla, žurne službe koje pomažu u sprečavanju širenja bolesti i diplomatsko osoblje.

Propusnice izdaju županijski stožeri civilne zaštite ovisno od mjesta prebivališta ili boravišta, a ostaju na snazi do 8. siječnja.

Putem sustava e-građanina stiglo je 4 668 zahtjeva za propusnice. Odobreno ih je 1 404, odbijeno 3 024, a u obradi su još 252 zahtjeva.

Putem e-maila propusnice@pgz.hr stiglo je i obrađuje se još oko 300 zahtjeva.

Na obradi zahtjeva radi 20 službenika, a županijski je stožer nadležan za propusnice za radne migracije, kao i za potrebe liječničkih pregleda ili zahvata, rekao je u programu Radio Rijeke zapovjednik Županijskog stožera Civilne zaštite Mladen Šćulac.

Poslušajte razgovor:

Mladen Šćulac, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.